US Open 2015: Favoritternes nedtur – Caroline misbrugte fire matchbolde

af Peter Anders Rasmussen

Caroline Wozniacki er et af Danmarks allerstørste sportsnavne, det er der ingen tvivl om. Fredag morgen skulle hun i ilden i US Open – en turnering hun traditionelt har gjort det rigtig flot i. Sidste år blev det til en andenplads, da Serena Williams, desværre, blev en for stor mundfuld for danskeren.

Dette år blev langt værre for Wozniacki, da hun allerede måtte forlade årets fjerde Grand Slam-turnering i anden runde. Læs med her hvor vi gennemgår Wozniackis kamp, og hvilke favoritter der er videre i turneringen.

 

Brandærgerlig kamp at tabe

Wozniackis modstander, Petra Cetkovska, så overkommelig ud på papiret. Hun har aldrig før avanceret længere end fjerde runde af en stor turnering, og er rangeret som nummer 149 i verden – Wozniacki er på nuværende tidspunkt nummer 5 i verden.

Alt var virkelig linet godt op for Wozniacki til dette års US Open. En super lodtrækning, hvor hun først stod til at møde en spiller fra top 10 i kvartfinalen, er ikke til at kimse af. Ydermere var hun placeret i den modsatte halvdel af verdens-etteren Serena Williams. Desværre blev Cetkovska endestationen for Wozniacki – men danskeren gav sig bestemt ikke uden kamp. Første sæt tog Cetkovska sig af med 6-4.

Andet sæt blev en tæt affære, men endte med 7-5 til Woniacki. Dermed skulle de to kvinder ud i et tredje og afgørende sæt. Her var Wozniacki nærmest så tæt på at vinde, som man kan være, og stod med 4 match bolde, hvilket dog ikke var nok. Cetkovska stod imod, og endte med at vinde tredje sæt i tiebreak. Wozniacki sagde efterfølgende, at det var en ærgerlig kamp at tabe, især fordi hun ikke spillede op til sit bedste, men alligevel var så tæt på at vinde.

 

Flere favoritter er faldet på New Yorks slagmark

På kvindefronten er der, i tredje runde, blot 3 ud af de top-10 seedede kvinder tilbage. Hvis vi kigger mod herrefronten var der også en højst overraskende spiller der måtte forlade sæsonens sidste Grand Slam turnering. Rafael Nadal, som har 14 major-titler, og p.t figurerer som nr. 8 på verdensranglisten, stod over for nr. 32, Fabio Fognini i tredje runde. Nadal lagde stærkt ud, og vandt de første 2 sæt, men et legendarisk comeback af Fognini betød at Nadal måtte forlade US Open.

Endnu en torn i øjet for Nadal, som ender denne sæson uden en større titel – noget han ikke har oplevet de sidste 10 år. Nadal har dog alle dage været god for en kæk bemærkning, og han må siges at mene glasset er halvt fyldt; da en reporter spurgte ham om, hvad hans kommentarer var til at hans stime af sejre i hver sæson nu var brudt, svarede Nadal, at det eneste det betyder var, at han havde spillet fantastisk de sidste 10 år.

 

Gode kampe i vente

Nok er der faldet flere favoritter, men vi har stadig en masse klasse-spillere med i US Open. Roger Federer, Andy Murray, Stan Wawrinka og Novak Djokovic er alle videre til fjerde runde. På kvindesiden har vi stadig fint besøg af Simona Halep, Angelique Kerber, Petra Kvitova og selvfølgelig Serena Williams.

Vi kan specielt se frem til en spændende kvartfinale, hvis Wawrinka og Murray går videre fra deres kamp i fjerde runde – de to bliver nemlig parret i kvartfinalen, hvis de vinder deres næste kamp. Dog har vi, allerede nu, været vidner til en masse tætte kampe, så husk at følg med i dette års sidste Grand Slam.